Vad är cashback?

Vad är cashback?

 

Är du ny till gratis & rabatt-världen kanske du ställer dig själv frågan: Vad är cashback? 

 

Cashback är pengar du får tillbaka efter genomfört köp, ungefär som en retro-aktiv rabatt. Själva ordet "Cashback" är ett engelskt begrepp som även används här i Sverige. Cashback betyder "pengar tillbaka" i ren översättning från engelska till svenska.

 

Ett annat ord för detta som används här är "Återbäring". Just ordet återbäring har vi alla hört i samband med vår skatteåterbäring, men återbäring på nätet - utan ordet skatt framför - är ofta relaterat till just cashback.

 

Att få pengar tillbaka på ditt köp har funnits länge i Sverige, där det förr var betydligt vanligare via kreditkort med cashback och andra kortformer - där man fick bonusar och pengar vid köp i fysiska butiker. Cashbacksidor - som ger pengar tillbaka på shopping online - blev populärt i Sverige med början omkring 2016.

 

Du sparar mycket pengar, på shopping du ändå tänkt göra, genom att gå via cashback sidor och få cashback på ditt köp. 

 

Hur får man pengar tillbaka?

Genom att du blir gratis medlem hos oss och loggar in på ditt konto har du tillgång till alla våra butikslänkar. När du exempelvis vill shoppa hos Nelly, eller annan butik, gör du följande:

1. Ta dig hit på Cashback Ninja och loggar in.

2. Klickar / söker fram den butik du tänkt shoppa i, eller strax innan du slutför ett köp.

3. Klickar på knappen "Gå till butiken". Nu slussas du vidare till butiken med en spårad länk, vilket innebär att när du nu slutför ditt köp i butiken kommer det registreras på ditt medlemskonto och du får cashback hos oss när ditt köp blivit godkänt.

 

Varför får man pengar tillbaka?

Butiker har olika sätt att marknadsföra sig på och de butiker vi har anslutna hos oss har en strategi där de låter andra tipsa om dem och som tack får de pengar för detta och det är de pengarna som vi  på Cashback Ninja delar med oss utav till dig som medlem.

 

Hur kan det vara gratis?

Det är alltid gratis att vara medlem hos oss. Pengarna du får tillbaka vid shopping via oss är enbart "grädde på moset" som du får. Som nämnt ovan får vi pengar, i form av provision, av våra anslutna butiker när du genomför köp hos dem via våra länkar - och det är de pengarna som vi delar med oss utav med dig. Där uppstår aldrig en extra kostnad för att du använder dig av oss.