Allergimedicin vid pollen - från endast 12 kr!

Vi har apotek listade hos oss som erbjuder allergimedicin till riktigt låga priser och som dessutom ger cashback när du går via oss på Cashback Ninja.

En allergimedicin som lindrar klåda, nysningar, snuva och ögonsymptom, till ett billigt pris, är Loratidin. Loratidin 10-pack finns hos LloydsApotek för endast 12 kr just nu när man beställer online, kostar annars 49 kr i butik. Så bara där sparar du 37 kr. Går du via Cashback Ninja får du även pengar tillbaka till ditt medlemskonto hos oss – i dagsläget erbjuder vi våra medlemmar 4% cashback på receptfria köp hos LloydsApotek.

De har även 20-pack paracetamol för endast 10 kr just nu, vilket är en värktablett med samma verksamma ämne som varumärket Panodil – bara billigare. Läs mer om LloydsApotek cashback hos oss.

Pollenallergi

Pollenallergi symptom är exempelvis sådana som nysningar, nästäppa, att ögonen kliar/svider/rinner. Du kan även få irriterade luftvägar med hosta, känna dig trött och få huvudvärk. Gommen och halsen kan börja klia.

Symptomen på allergi mot pollen liknar alltså de vid förkylning och det kan ibland vara klurigt att komma fram till om ens symptom är just en förkylning eller ens vanliga pollenallergi. Det man brukar säga är att snuvan från pollenallergin är vattnig, medan den från en förkylning tjocknar. Feber tillhör ej heller pollenallergi. Källa: AstmaOchAllergiLinjen.se

Din pollenallergi kan lindras med receptfria läkemedel från apotek, så som exempelvis ovan nämnda allergimedicinen. Skulle däremot dina symptom hålla sig kvar längre än läkemedlet rekommenderar (läs bipackssedeln) så bör du kontakta läkare för en allergiutredning och en effektivare behandling

Vad är pollen?

Där är olika sorters pollen och I Sverige är de vanligaste, som pollenallergiker känner av; gräs, gråbo, björk och hassel. Pollen är små korn som sprids I luften från växter när de är I period där de förökar sig. När pollen och sporer från växterna åker med I luften och sedan landar kan de spridas och växa på nya ställen. De olika pollensorterna har sin säsong vid olika tillfällen om året.

Om du vill veta hur mycket pollen där är just idag och de närmsta dagarna just där du bor kan du besöka Pollenkoll.se och där se prognosen för pollen, vilken sort och hur mycket pollenbesvär som kan upplevas. Du finner även mer detaljer information hos dem om de olika allergierna och hur du kan lindra besvären utöver att ta allergimedicin. Pollenkoll.se har även en app som heter Pollenkoll.

Apotek som ger dig cashback hos oss på Cashback Ninja

Notering: Läs alltid bipacksedeln för ovan nämnda receptfria läkemedel innan användning.
Detta inlägg uppdaterades senast 2020-12-26